Pelletkachel kopen Landerd

Vergelijk installateurs pelletketels Landerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Landerd kopen stelt je in de gelegenheid om je huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt meerdere soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker vind je omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5410

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Landerd iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Alessia6 van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Landerdconsumeert 3750 kWh stroom en 3750 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Landerd vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Landerd waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Landerd

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel kan benut worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante optie: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per model.

pelletkachel installateurs in landerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je een aantal vragen met betrekking tot uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een professionele installateur in Landerd. Houd rekening met reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Landerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Landerd?

In de huidige situatie zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €900 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Vyda H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL LEAN AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 7000 Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 12,4 [KW], €620 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Landerd. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5374, 5410, 5411.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente