Pelletkachel kopen Veghel

Vergelijk installateurs pelletketels Veghel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veghel kopen stelt je in de gelegenheid om huizen zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze tool doorzoek jij bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 5461

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. We spreken over: type woning, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veghel misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Ilena Air 80 van het merk Royal / PalazzettiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Meierijstadverbruikt 3490 kWh stroom en nog eens 3490 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Veghel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer mensen neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Veghel waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Veghel

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en relatief goedkope oplossing: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in veghel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen met betrekking tot je woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een goede installateur in Veghel. Let op klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veghel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Veghel?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €550 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Monolitik 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Vertigo 6.5 (Fontana SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Falo 1Cp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Veghel. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!