Pelletkachel kopen Schijndel

Vergelijk installateurs pelletketels Schijndel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schijndel kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt meerdere type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website vind jij praktische adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 5481

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verscheidene facetten. We spreken over: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5481
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schijndel geen gek idee. Bijvoorbeeld de Ile LX up 9 van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Meierijstadgebruikt 3490 kWh stroom en nog eens 3490 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €174,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Schijndel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Schijndel waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Schijndel

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in schijndel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen over jouw woning. Relevant zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Schijndel. Check de recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schijndel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Schijndel?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt tussen €800 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • 98NUX.8 / NUX8 (Kalor), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Less (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Irma Plus (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Schijndel. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5480, 5481, 5482.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!