Pelletkachel kopen Sint-Oedenrode

Vergelijk installateurs pelletketels Sint-Oedenrode

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint-Oedenrode kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze vergelijker lees je waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 5491

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels velerlei factoren. We spreken over: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5491
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint-Oedenrode geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de LW up 15 Ile LW van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Meierijstadgebruikt 3490 kWh stroom en 3490 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €174,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Sint-Oedenrode vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Hollanders overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Sint-Oedenrode waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sint-Oedenrode

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan benut worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in sint-oedenrode


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste adviseurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen speciale vragen met betrekking tot het woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als ambiance en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga in zee met een betrouwbare installateur in Sint-Oedenrode. Vraag naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint-Oedenrode


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Sint-Oedenrode?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €800 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • 98NUX.10C / NUX10C (Kalor), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Tonda (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Melinda Steel Air (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Sint-Oedenrode. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5490, 5491, 5492.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!