Pelletkachel kopen Erp

Vergelijk installateurs pelletketels Erp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Erp kopen is bij uitstek geschikt om woningen duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze tool lees je toepasbare toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 5469

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5469
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Erp misschien we dé oplossing. Denk aan de TopNext 6 Kw van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Meierijstadverbruikt 3490 kWh stroom en nog eens 3490 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Erp vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de bewoners gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Erp waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Erp

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en aantrekkelijke oplossing: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in erp

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs werken in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen ten aanzien van uw woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Erp. Kijk naar referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Erp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Erp?

Er zijn op dit moment allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs extra interessant. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €650 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Nolak 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Vertigo 8.0 (Fontana SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Falo 1XLp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Erp. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5469.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!