Pelletkachel kopen Lucaswolde

Vergelijk installateurs pelletketels Lucaswolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lucaswolde kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verscheidene modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze tool check je veelzijdige details die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9825

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9825
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lucaswolde misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Induo RAO van het merk RikaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Marumverbruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €186,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lucaswolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Lucaswolde waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lucaswolde

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in lucaswolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel experts werken in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen die gaan over jouw huis. Onder andere het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga in zee met een professionele installateur in Lucaswolde. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lucaswolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lucaswolde?

Er zijn op dit moment veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €850 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Dustin 24 (densan), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • H20 (BIODOM 27 d.o.o.), vermogen 18,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Qlima Rosada 103 M-Line (AMG S.p.A.), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Lucaswolde. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9825.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!