Pelletkachel kopen Nuis

Vergelijk installateurs pelletketels Nuis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nuis kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker tref je handige details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9364

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9364
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nuis een uitstekende optie. Dat kan zijn de Comfort Plus van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Marumverbruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €186,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nuis vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer huizenbezitters oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Nuis waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nuis

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en besparende installatie: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in nuis

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je speciale vragen omtrent het woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een erkende installateur in Nuis. Vraag om verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nuis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nuis?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt varieert tussen €650 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 6 Cave (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • PE water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 28 Ionica Idra (Thermorossi), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nuis. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9364.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!