Pelletkachel kopen De Wilp

Vergelijk installateurs pelletketels De Wilp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Wilp kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze tool ontdek je handige details die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 9367

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verschillende variabelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9367
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Wilp geen gek idee. Denk aan de Ecofire Martina idro 13 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Marumverbruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel De Wilp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in De Wilp waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Wilp

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, biomassa is relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in de-wilp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we relevante vragen ten aanzien van je woning. Belangrijk zijn het soort woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als de kleur en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies een betrouwbare installateur in De Wilp. Vraag om beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in De Wilp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in De Wilp?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aanlokkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt wisselt tussen de €950 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP up 6 Dia-mond (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 9 kW water+ (Wodtke), vermogen 9,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Dorica Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in De Wilp. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9367.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!