Pelletkachel kopen Jonkersvaart

Vergelijk installateurs pelletketels Jonkersvaart

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jonkersvaart kopen stelt jou in staat om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze website tref je veelzijdige aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9366

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9366
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Jonkersvaart zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de MCR TR. Vulcano – 8 kW Lava van het merk PN MetalMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Marumverbruikt 3180 kWh stroom plus nog eens 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €186,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Jonkersvaart vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Jonkersvaart waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Jonkersvaart

Een effectieve en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en relatief goedkope optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in jonkersvaart


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen omtrent uw huis. Bijvoorbeeld het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het gewenste model en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een professionele installateur in Jonkersvaart. Houd rekening met reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Jonkersvaart


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Jonkersvaart?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €550 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LP up 6 Cru-z (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 8 kW water+ (Wodtke), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Insert Line Idra 15 (Thermorossi), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Jonkersvaart. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9366.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!