Pelletkachel kopen Niebert

Vergelijk installateurs pelletketels Niebert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Niebert kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina vind je praktische details die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 9365

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verscheidene factoren. Onder andere: jouw type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9365
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Niebert zeer interessant. Je kunt kiezen voor de PO 03-11-1 Soleo.nrg V12 Air+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Marumconsumeert 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Niebert vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Hollanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Niebert waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Niebert

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in niebert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. Veel aannemers zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen inzake uw woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook aspecten als het design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een goede installateur in Niebert. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Niebert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Niebert?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €400 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Lp up 6 Cocoon (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • PE Nova water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Slim Quadro Idra (Thermorossi), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Niebert. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9365.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!