Pelletkachel kopen Boerakker

Vergelijk installateurs pelletketels Boerakker

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boerakker kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker check je handige gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9362

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9362
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boerakker wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Slim Quadro 9 van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Marumconsumeert 3180 kWh stroom plus 3180 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €186,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Boerakker vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Nederlanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Boerakker waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juni 2022 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Boerakker

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in boerakker


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel installateurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen wat vragen met betrekking tot uw huis. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en selecteer een goed bekendstaande installateur in Boerakker. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Boerakker


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Boerakker?

Er zijn op dit moment diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €900 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LP up 6 Armor-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • CW21 water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Pidra 13 Montruex Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Boerakker. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9361, 9362.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!