Pelletkachel kopen Polsbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Polsbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Polsbroek kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina vind je waardevolle details die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 3415

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat het doel is, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3415
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Polsbroek wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Aqua 30 Turbo Top All Style / Glass van het merk Moretti DesignNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Lopikgebruikt 3550 kWh stroom plus 3550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €181,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Polsbroek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Polsbroek waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Polsbroek

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en besparende mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in polsbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen m.b.t. uw woonobject. Onder andere de grootte van het huis de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het design en de afmetingen doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een geschikte installateur in Polsbroek. Houd rekening met beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Polsbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Polsbroek?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €850 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • BM 100 / ESP 12 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Beauty 13 LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Funny (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Polsbroek. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3415.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!