Pelletkachel kopen Lopikerkapel

Vergelijk installateurs pelletketels Lopikerkapel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lopikerkapel kopen maakt het mogelijk om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker lees jij waardevolle informatie die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 3412

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Denk aan: soort huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3412
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lopikerkapel wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Murano Mirror D12 van het merk Mondena ItaliaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lopikverbruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €181,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Lopikerkapel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio woningeigenaren preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Lopikerkapel waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lopikerkapel

Een andere populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in lopikerkapel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van je huis. Denk aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Lopikerkapel. Check de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lopikerkapel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lopikerkapel?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is wisselt tussen €850 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Winteröfen 125 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Medea LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Fata (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lopikerkapel. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3412.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!