Pelletkachel kopen Jaarsveld

Vergelijk installateurs pelletketels Jaarsveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jaarsveld kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden meerdere type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze pagina doorzoek je handige raadgeving die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 3413

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3413
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Jaarsveld iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Serafina van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Lopikgebruikt 3550 kWh stroom plus nog eens 3550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €181,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Jaarsveld vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Jaarsveld waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Jaarsveld

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in jaarsveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. jouw woning. Denk aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als de kleur en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies een betrouwbare installateur in Jaarsveld. Check de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Jaarsveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Jaarsveld?

Hedendaags vind je allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €650 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Winteröfen 105 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Beauty 13 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Forma (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Jaarsveld. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3413.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!