Pelletkachel kopen Benschop

Vergelijk installateurs pelletketels Benschop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Benschop kopen stelt jou in staat om huizen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je actuele toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 3411

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verschillende onderdelen. We spreken over: jouw soort huis, de wensen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Benschop een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Alina 7,5 kW van het merk EvaCalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Lopikgebruikt 3550 kWh stroom en stookt 3550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €181,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Benschop vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de bewoners preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Benschop waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Benschop

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope optie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in benschop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden kan worden. De meeste experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen belangrijke vragen met betrekking tot jouw woning. Onder andere de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Benschop. Houd rekening met referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Benschop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Benschop?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €650 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Extra Stove 16 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Medea (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Fantasy (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Benschop. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3405, 3411.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!