Pelletkachel kopen Kloetinge

Vergelijk installateurs pelletketels Kloetinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kloetinge kopen biedt jou de kans om jouw woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina check je bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 4482

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei variabelen. Belangrijk zijn: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4482
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kloetinge iets om te overwegen. Denk aan de MCZ TOBA AIR van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Kapellegebruikt 2800 kWh stroom en 2800 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Kloetinge vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat woningeigenaren gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kloetinge waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kloetinge

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante keuze: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in kloetinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders werken in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Kloetinge. Let op beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kloetinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Kloetinge?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €800 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Rondo Full Glass (Gallus), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Kira H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Kloetinge. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4482.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!