Pelletkachel kopen Schore

Vergelijk installateurs pelletketels Schore

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schore kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl vind jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 4423

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. We spreken over: jouw soort huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4423
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schore geen gek idee. Bijvoorbeeld de Roberta Air 80 van het merk Royal / PalazzettiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kapelleconsumeert 2800 kWh stroom en 2800 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Schore vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten neigen naar een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Schore waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Schore

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een duurzame en relatief goedkope keuze: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in schore


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je speciale vragen aangaande je woning. Relevant zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het gewenste model en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga in zee met een geschikte installateur in Schore. Bekijk de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Schore


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schore?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €400 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Icon 9.0 – B9S (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • BILD ATC (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Maestrale square 100 (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Schore. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4423.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!