Pelletkachel kopen Wemeldinge

Vergelijk installateurs pelletketels Wemeldinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wemeldinge kopen biedt jou de kans om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verschillende installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via de pelletkachel-vergelijker ontdek jij handige raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 4424

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van specifieke aspecten. Denk aan: type woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4424
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wemeldinge iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Unica Term ECO 6 van het merk Unica Term GmbHOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Kapellegebruikt 2800 kWh stroom en nog eens 2800 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wemeldinge vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wemeldinge waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wemeldinge

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in wemeldinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen inzake je huis. Onder andere de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook onderdelen als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een professionele installateur in Wemeldinge. Houd rekening met verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wemeldinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wemeldinge?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €450 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Aqua 14.0 (Fontana SRL), vermogen 12,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Aris Up2 (EdilKamin), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Maestrale square 100 Glass (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wemeldinge. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4424.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!