Pelletkachel kopen Haghorst

Vergelijk installateurs pelletketels Haghorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haghorst kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze website vind jij veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5089

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse zaken. Belangrijk zijn: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5089
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haghorst zeer interessant. Bijvoorbeeld de Ecofire Christina idro 15 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hilvarenbeekgebruikt 3550 kWh stroom plus nog eens 3550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €187,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Haghorst vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Haghorst waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Haghorst

Een andere populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en prijstechnisch interessante keuze: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in haghorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen een aantal vragen met betrekking tot de woning. Onder andere het type woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en selecteer een goede installateur in Haghorst. Houd rekening met ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haghorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Haghorst?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €900 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Sally (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • comfort P70 (Extraflame), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Star 12.2 (Elledi), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Haghorst. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5089.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!