Pelletkachel kopen Diessen

Vergelijk installateurs pelletketels Diessen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Diessen kopen maakt het mogelijk om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze pagina check je bruikbare adviezen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 5087

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5087
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Diessen misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de TILDA COMFORT AIR van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Hilvarenbeekverbruikt 3550 kWh stroom plus 3550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €187,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Diessen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat bewoners neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Diessen waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Diessen

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in diessen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen aangaande het woonobject. Onder andere de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook onderdelen als en soort kachel en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga voor een professionele installateur in Diessen. Houd rekening met recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Diessen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Diessen?

In de huidige situatie zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel & pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk extra interessant. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €400 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sally plus (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Souvenir Steel (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Fusion 10.2C (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Diessen. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5087.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!