Pelletkachel kopen Esbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Esbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Esbeek kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl check jij praktische gegevens die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 5085

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met velerlei factoren. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5085
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Esbeek zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Anna / Aurora / Julie 9 van het merk PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hilvarenbeekverbruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €187,00 in februari 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Esbeek vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Esbeek waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van februari 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Esbeek

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een duurzame en kostenbesparende oplossing: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €800 per model.

pelletkachel installateurs in esbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste monteurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen over het huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook facetten als en soort kachel en de grootte spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies voor een professionele installateur in Esbeek. Bekijk de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Esbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Esbeek?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €600 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Polis (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Teodora (Extraflame), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Star 10.2C (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Esbeek. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5081, 5085.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!