Pelletkachel kopen Biest-Houtakker

Vergelijk installateurs pelletketels Biest-Houtakker

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Biest-Houtakker kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl tref jij accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 5084

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke factoren. Onder andere: type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5084
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Biest-Houtakker een uitstekende optie. Dat kan zijn de Allegra van het merk Ambiente & CaloreOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hilvarenbeekgebruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €187,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Biest-Houtakker vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Biest-Houtakker waar experts u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Biest-Houtakker

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en besparende optie: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in biest-houtakker


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd zal worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. jouw huis. Relevant zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Biest-Houtakker. Vraag om verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Biest-Houtakker


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Biest-Houtakker?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet mis. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €650 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Polis plus (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Viviana (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Fusion 10.2 (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Biest-Houtakker. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5081, 5084.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!