Pelletkachel kopen Goirle

Vergelijk installateurs pelletketels Goirle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goirle kopen maakt het mogelijk om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verscheidene type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze pagina tref jij waardevolle aanbevelingen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 5051

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met diverse onderdelen. We spreken over: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5051
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Goirle geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Sixty C van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Goirleverbruikt 3520 kWh stroom en 3520 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €168,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Goirle vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Goirle waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Goirle

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en aantrekkelijke optie: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in goirle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen aangaande jouw woonobject. Relevant zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Goirle. Kijk naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Goirle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Goirle?

Recent kun je gebruik maken van meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs erg serieus. Het exacte bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €550 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Idropellbox (EdilKamin), vermogen 15,7 [KW], €1400 subsidie.
 • WALL³ AIR PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Model 5000 (Thermorossi), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Goirle. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5050, 5051, 5052, 5053.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!



Alle plaatsen in deze gemeente