Pelletkachel kopen Vorchten

Vergelijk installateurs pelletketels Vorchten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vorchten kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verschillende modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze vergelijker doorzoek jij toepasbare informatie die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 8193

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. We spreken over: woning-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8193
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vorchten zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de MARIA SOFIA AIR van het merk Sergio LeoniOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerdegebruikt 3150 kWh stroom en stookt 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €181,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Vorchten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Vorchten waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vorchten

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in vorchten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen omtrent je woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Vorchten. Let op referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vorchten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vorchten?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard verleidelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €550 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Induo RAO (Rika), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Ines 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Genius (Moretti Design), vermogen 18,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Vorchten. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8193.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!