Pelletkachel kopen Veessen

Vergelijk installateurs pelletketels Veessen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veessen kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels deze pagina ontdek jij veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8194

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. We spreken over: jouw soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8194
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veessen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ilvar 7 van het merk Nordic FireMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerdegebruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €181,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Veessen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio huizenbezitters neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Veessen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Veessen

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in veessen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van jouw woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Veessen. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veessen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Veessen?

In de huidige situatie zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €500 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sumo (Rika), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Ines 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 13 Style / All Style (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Veessen. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8194.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!