Pelletkachel kopen Wapenveld

Vergelijk installateurs pelletketels Wapenveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wapenveld kopen biedt jou de kans om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn velerlei modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels deze pagina tref jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 8190

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8190
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wapenveld wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de IDRO-FRANCESCA17 van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerdeverbruikt 3150 kWh stroom en nog eens 3150 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wapenveld vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Wapenveld waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wapenveld

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in wapenveld

Omliggende plaatsen:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en misschien de offerte verzonden mag worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u speciale vragen over uw huis. Belangrijk zijn het type woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of liever een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als de kleur en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Wapenveld. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wapenveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wapenveld?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €950 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Induo (Rika), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Elettra 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Poseidon I (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wapenveld. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8181, 8190, 8191.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!