Pelletkachel kopen Grave

Vergelijk installateurs pelletketels Grave

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grave kopen maakt het mogelijk om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 5361

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere zaken. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5361
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Grave geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Carmen 8 van het merk TSPOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Graveverbruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Grave vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Grave waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Grave

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in grave


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd moet worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen over je woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als het design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies een erkende installateur in Grave. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Grave


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Grave?

In de huidige situatie zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit honderden pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard extra interessant. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €500 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Mito Idro (EdilKamin), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL RONDO (CADEL SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Dorica Plus (met kanallisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Grave. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5360, 5361.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente