Pelletkachel kopen Katwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Katwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Katwijk kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze website tref jij praktische details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 5433

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei variabelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5433
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Katwijk iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Dame van het merk EdilKaminEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Cuijkgebruikt 3220 kWh stroom en nog eens 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €164,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Katwijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Katwijk waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Katwijk

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in katwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste bedrijven werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen ten aanzien van jouw woonobject. Onder andere het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en selecteer een goed bekendstaande installateur in Katwijk. Kijk naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Katwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Katwijk?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €900 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Kalista 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • VENERE (Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Serafina (Extraflame), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Katwijk. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5433.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!