Pelletkachel kopen Sint Agatha

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Agatha

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Agatha kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verschillende type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via deze website tref jij uitgebreide details die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 5435

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere facetten. Belangrijk zijn: jouw type woning, het stoomniveau, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5435
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Agatha geen gek idee. Bijvoorbeeld de P943 van het merk Gruppo PiazzettaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Cuijkconsumeert 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Sint Agatha vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer woningeigenaren preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Sint Agatha waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Agatha

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel draagt zorg voor het CV systeem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en prijs-interessante oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in sint-agatha


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen over jouw woonobject. Denk aan de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een erkende installateur in Sint Agatha. Vraag naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Agatha


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sint Agatha?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €700 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Klizia 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO NOVARA (Ferroli), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Sibilla (Extraflame), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sint Agatha. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5435.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!