Pelletkachel kopen Linden

Vergelijk installateurs pelletketels Linden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Linden kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden velerlei type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website tref jij bruikbare details die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 5439

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse zaken. Denk aan: soort huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5439
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Linden een uitstekende optie. Denk aan de Ecofire Carla idro 15 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Cuijkverbruikt 3220 kWh stroom plus 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €164,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Linden vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Linden waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Linden

Een andere is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in linden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen die gaan over je woning. Relevant zijn het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Linden. Vraag om recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Linden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Linden?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg serieus. De totale subsidie dat toepasbaar is varieert tussen de €550 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Thor 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO GIOVE 30 (Ferroli), vermogen 27,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Teodora (Extraflame), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Linden. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5439.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!