Pelletkachel kopen Beers

Vergelijk installateurs pelletketels Beers

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beers kopen stelt jou in staat om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn tal van installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze vergelijker tref je samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 5437

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5437
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beers zeer interessant. Een voorbeeld is de Less van het merk Fontana SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Cuijkverbruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €164,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Beers vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer huizenbezitters kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Beers waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Beers

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende optie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €400 per product.

pelletkachel installateurs in beers


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van je woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Beers. Kijk naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beers


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Beers?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €950 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Layer 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERMOFENICE M (Ferroli), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • Doroty (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Beers. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5437.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!