Pelletkachel kopen Haps

Vergelijk installateurs pelletketels Haps

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haps kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze vergelijker bekijk je praktische informatie die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 5443

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke zaken. Denk aan: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5443
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haps zeker een goede optie. Dat kan zijn de HSP 7 450.08 van het merk Haas & SohnMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Cuijkgebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Haps vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Hollanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Haps waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Haps

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en relatief goedkope beslissing: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in haps


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen aangaande je woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als kleur / design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies een professionele installateur in Haps. Bekijk de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haps


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Haps?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt tussen de €950 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Clips 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • T23 (Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • comfort P70 (Extraflame), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Haps. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5441, 5443.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!