Pelletkachel kopen Vianen

Vergelijk installateurs pelletketels Vianen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vianen kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze vergelijker ontdek jij uitgebreide gegevens die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 5434

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke zaken. Belangrijk zijn: jouw type woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5434
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vianen misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de GP 8000 Basic / HP24-S9 van het merk GüdeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Cuijkgebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €164,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Vianen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Vianen waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Vianen

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en aantrekkelijke keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1100 per model.

pelletkachel installateurs in vianen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u diverse vragen met betrekking tot het huis. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een betrouwbare installateur in Vianen. Bekijk de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vianen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Vianen?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel en pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €550 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Klea 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO MODENA (Ferroli), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Ilenia (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vianen. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5434.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!