Pelletkachel kopen Eemdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Eemdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eemdijk kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze vergelijker lees jij bruikbare adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 3754

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3754
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eemdijk iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Mimosa van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Bunschotengebruikt 3480 kWh stroom plus 3480 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €173,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Eemdijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Veel consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Eemdijk waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Eemdijk

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, biomassa is relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in eemdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u diverse vragen aangaande uw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga in zee met een erkende installateur in Eemdijk. Bekijk de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eemdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Eemdijk?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet misselijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €400 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Erminy 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Arianna 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • LX up 12 Steel (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Eemdijk. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3754.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!