Pelletkachel kopen Lage Vuursche

Vergelijk installateurs pelletketels Lage Vuursche

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lage Vuursche kopen maakt het mogelijk om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verscheidene type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze website check je actuele adviezen die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3749

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke zaken. Denk aan: jouw type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3749
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lage Vuursche misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Pidra 13 Aromy Idra van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Baarnverbruikt 2980 kWh stroom en 2980 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Lage Vuursche vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Lage Vuursche waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Lage Vuursche

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in lage-vuursche


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen diverse vragen inzake uw woonobject. Onder andere het soort huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga aan de slag met een erkende installateur in Lage Vuursche. Kijk naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lage Vuursche


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Lage Vuursche?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €950 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Zelda 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Simione 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LX up 12 Pad (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Lage Vuursche. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3749.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!