Pelletkachel kopen Maartensdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Maartensdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maartensdijk kopen opent nieuwe deuren om woningen duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website tref jij veelzijdige gegevens die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 3738

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3738
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maartensdijk iets om te overwegen. Dat kan zijn de Angela van het merk ExtraflameMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Biltverbruikt 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €183,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Maartensdijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Maartensdijk waar experts u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Maartensdijk

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en aantrekkelijke beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in maartensdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen over het woonobject. U kunt denken aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of meer een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga in zee met een geschikte installateur in Maartensdijk. Houd rekening met verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maartensdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Maartensdijk?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt wisselt tussen €850 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Futura 15 (EvaCalor), vermogen 13,5 [KW], €675 subsidie.
 • Cortina 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Linea Glass (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Maartensdijk. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3738.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!