Pelletkachel kopen Groenekan

Vergelijk installateurs pelletketels Groenekan

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Groenekan kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze pagina lees jij omvangrijke details die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 3737

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse facetten. Denk aan: jouw soort woning, het doel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3737
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Groenekan zeer interessant. Een voorbeeld is de Ecofire Denise 7 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente De Biltgebruikt 3240 kWh stroom en stookt 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €183,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Groenekan vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Groenekan waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Groenekan

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in groenekan


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van je huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga aan de slag met een geschikte installateur in Groenekan. Bekijk de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Groenekan


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Groenekan?

In de huidige situatie zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €900 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Duna 18 kW (EvaCalor), vermogen 18 [KW], €900 subsidie.
 • Sirmione 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Ile (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Groenekan. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3737.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!