Pelletkachel kopen Hollandsche Rading

Vergelijk installateurs pelletketels Hollandsche Rading

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hollandsche Rading kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze website lees je praktische informatie die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 3739

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3739
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hollandsche Rading misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Ivo.Smart BM01-4 (13 kW) van het merk WodtkeNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente De Biltgebruikt 3240 kWh stroom en stookt 3240 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €183,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hollandsche Rading vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de mensen overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hollandsche Rading waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hollandsche Rading

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en besparende mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in hollandsche-rading


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden moet worden. Veel installateurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u diverse vragen met betrekking tot uw woning. Bijvoorbeeld het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook factoren als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga aan de slag met een erkende installateur in Hollandsche Rading. Kijk naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hollandsche Rading


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hollandsche Rading?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €700 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Futura 18 (EvaCalor), vermogen 18 [KW], €900 subsidie.
 • Arianna 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LX up 12 Monde (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hollandsche Rading. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3739.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!