Pelletkachel kopen Bunschoten-Spakenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Bunschoten-Spakenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bunschoten-Spakenburg kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verscheidene installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze tool ontdek je waardevolle details die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 3751

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bunschoten-Spakenburg geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bunschotengebruikt 3480 kWh stroom plus nog eens 3480 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €173,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bunschoten-Spakenburg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio bewoners preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Bunschoten-Spakenburg waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bunschoten-Spakenburg

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een groene en prijstechnisch interessante optie: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in bunschoten-spakenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel experts werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn diverse vragen aangaande het huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Bunschoten-Spakenburg. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bunschoten-Spakenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bunschoten-Spakenburg?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €600 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Adele 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Cortina 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LX up 12 Rafale (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bunschoten-Spakenburg. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3750, 3751, 3752.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!