Pelletkachel kopen Vogelenzang

Vergelijk installateurs pelletketels Vogelenzang

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vogelenzang kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker tref je actuele details die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 2114

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene facetten. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2114
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vogelenzang wellicht iets voor jou. Denk aan de A 10 Retro / A 10 Style van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bloemendaalverbruikt 3630 kWh stroom en 3630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €221,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vogelenzang vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vogelenzang waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vogelenzang

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en prijs-interessante optie: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in vogelenzang


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste experts focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen speciale vragen omtrent uw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je informatie maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het design en de grootte hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een betrouwbare installateur in Vogelenzang. Vraag naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vogelenzang


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vogelenzang?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €700 en €1100. Je kunt denken aan:

 • GRECALE IDRO 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • EVO³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Energy H (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Vogelenzang. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2114.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!