Pelletkachel kopen Bennebroek

Vergelijk installateurs pelletketels Bennebroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bennebroek kopen stelt je in de gelegenheid om huizen duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn diverse type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze tool vind jij handige aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 2121

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. We spreken over: jouw soort woning, het doel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2121
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bennebroek misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de COMFORT van het merk SELECTAOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Bloemendaalverbruikt 3630 kWh stroom plus nog eens 3630 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €221,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Bennebroek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer huizenbezitters overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Bennebroek waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bennebroek

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en aantrekkelijke keuze: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in bennebroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en eventuele offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen aangaande het huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies voor een professionele installateur in Bennebroek. Bekijk de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bennebroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Bennebroek?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet mis. Het totaalbedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €450 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • GRECALE IDRO 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • EVO³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Pupilla / Pupilla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bennebroek. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2120, 2121.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!