Pelletkachel kopen Overveen

Vergelijk installateurs pelletketels Overveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Overveen kopen biedt jou de kans om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze pagina doorzoek jij omvangrijke informatie die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 2015

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2015
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Overveen een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Virna Idro van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Bloemendaalgebruikt 3630 kWh stroom en 3630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €221,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Overveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer consumenten denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Overveen waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Overveen

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per model.

pelletkachel installateurs in overveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste installateurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van jouw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook onderdelen als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga in zee met een erkende installateur in Overveen. Let op beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Overveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Overveen?

Momenteel bestaan er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet mis. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €450 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ROUND 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sweet (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • BLITZ HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Overveen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2014, 2015, 2050, 2051.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!