Pelletkachel kopen Aerdenhout

Vergelijk installateurs pelletketels Aerdenhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aerdenhout kopen stelt je in de gelegenheid om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website lees jij bruikbare adviezen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2111

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere randvoorwaarden. Denk aan: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2111
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Aerdenhout misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de a7 globe glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bloemendaalgebruikt 3630 kWh stroom en stookt 3630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €221,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Aerdenhout vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Aerdenhout waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Aerdenhout

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende oplossing: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in aerdenhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. je huis. U kunt denken aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Aerdenhout. Vraag naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Aerdenhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Aerdenhout?

Recent kun je gebruik maken van allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn duizenden pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €950 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • GRECALE IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • KRISS³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • ENERGY VETRO (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Aerdenhout. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2110, 2111, 2114.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!