Pelletkachel kopen Maastricht Airport

Vergelijk installateurs pelletketels Maastricht Airport

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maastricht Airport kopen stelt je in de gelegenheid om een woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl lees jij handige details die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 6199

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6199
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Maastricht Airport zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Boxline 8 van het merk Nordic FireOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Beekgebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Maastricht Airport vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Maastricht Airport waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Maastricht Airport

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een bewuste en voordelige beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in maastricht-airport


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen die gaan over de woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je informatie kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga in zee met een uitstekende installateur in Maastricht Airport. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Maastricht Airport


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Maastricht Airport?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet mis. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €550 en €1450. Je kunt denken aan:

 • LINEA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Felix Aqua (Iwona), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • P136 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Maastricht Airport. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6199.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!