Pelletkachel kopen Spaubeek

Vergelijk installateurs pelletketels Spaubeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spaubeek kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verscheidene installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl ontdek je veelzijdige adviezen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 6176

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei variabelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6176
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Spaubeek misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Lara / Susy van het merk Punto FuocoEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Beekgebruikt 3140 kWh stroom en nog eens 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €176,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Spaubeek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio huizenbezitters kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Spaubeek waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Spaubeek

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een groene en kostenbesparende installatie: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €500 per model.

pelletkachel installateurs in spaubeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel experts doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je wat vragen omtrent het woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of liever een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga voor een professionele installateur in Spaubeek. Kijk naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Spaubeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Spaubeek?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €800 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • DOC COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Felix Air (Iwona), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Superior Rita (type SP351-02) (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Spaubeek. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6176.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!