Pelletkachel kopen De Heurne

Vergelijk installateurs pelletketels De Heurne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Heurne kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 7095

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. We spreken over: jouw type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7095
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Heurne een uitstekende optie. Dat kan zijn de Revo van het merk RikaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aaltenconsumeert 2950 kWh stroom plus nog eens 2950 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €165,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel De Heurne vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Hollanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in De Heurne waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in De Heurne

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in de-heurne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel aannemers werken in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen m.b.t. het huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook onderdelen als uitstraling en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies voor een geschikte installateur in De Heurne. Bekijk de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in De Heurne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in De Heurne?

Recent kun je gebruik maken van verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €850 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Camilla 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Primula Air (Laminox), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Klea 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Heurne. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7095.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!