Pelletkachel kopen Bredevoort

Vergelijk installateurs pelletketels Bredevoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bredevoort kopen maakt het mogelijk om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt velerlei modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker doorzoek je toepasbare info die helpen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 7126

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7126
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bredevoort een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de MCR TR. Vulcano – 10 kW Lava van het merk PN MetalEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Aaltenverbruikt 2950 kWh stroom en 2950 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Bredevoort vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Bredevoort waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bredevoort

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in bredevoort


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers focussen zich op hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen verschillende vragen inzake je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de maatvoering doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga voor een erkende installateur in Bredevoort. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bredevoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bredevoort?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €400 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Cecile 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Tina Idro Plus (Laminox), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • 98NUX.8 / NUX8 (Kalor), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bredevoort. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7126.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!