Pelletkachel kopen Dinxperlo

Vergelijk installateurs pelletketels Dinxperlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dinxperlo kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We onderscheiden verschillende type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze vergelijker vind jij bruikbare details die helpen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7091

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, de wensen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7091
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dinxperlo misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Model 2000 van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Aaltenverbruikt 2950 kWh stroom plus nog eens 2950 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Dinxperlo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Dinxperlo waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dinxperlo

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in dinxperlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste experts zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. de woning. Denk aan het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook factoren als kleur / design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga in zee met een erkende installateur in Dinxperlo. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Dinxperlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Dinxperlo?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit honderden pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €800 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Audrey 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Elisa Ghost Air (Laminox), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Kalista 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Dinxperlo. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7090, 7091.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!