Pelletkachel kopen Linschoten

Vergelijk installateurs pelletketels Linschoten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Linschoten kopen stelt jou in staat om woningen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze website lees je praktische toelichtingen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 3461

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Belangrijk zijn: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3461
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Linschoten zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Vintage van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Montfoortgebruikt 3320 kWh stroom en nog eens 3320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Linschoten vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel woningeigenaren preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Linschoten waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Linschoten

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De installatie is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en kostenbesparende beslissing: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in linschoten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd mag worden. De meeste bedrijven zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen aangaande het huis. Denk aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Linschoten. Vraag naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Linschoten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Linschoten?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €700 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • ESA 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Ellisse (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Mya (EdilKamin), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Linschoten. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3460, 3461.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!