Pelletkachel kopen Hekendorp

Vergelijk installateurs pelletketels Hekendorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hekendorp kopen maakt het mogelijk om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via pelletkachelrevolutie.nl check jij samengestelde details die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 3467

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3467
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hekendorp iets om te overwegen. Denk aan de Ecofire Anita idro 15 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Oudewatergebruikt 3190 kWh stroom en stookt 3190 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hekendorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Hollanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Hekendorp waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hekendorp

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en besparende installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in hekendorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen verschillende vragen over je woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als en soort kachel en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Hekendorp. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hekendorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hekendorp?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €950 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ESA 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Topfire 80 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Pellkamin 10 (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hekendorp. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3467.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!